Brancote

brancote_foto_site__detail_pagina

Bosman Watermanagement leverde vier Fuzzy Filters van het grootste type aan de Britse waterautoriteit, Severn Trent Water. Severn Trent Water is verantwoordelijk voor de afval- en drinkwaterzuivering van zo’n acht miljoen Britten en bezit 1026 afvalwaterzuiveringen.

De Fuzzy Filters in Engeland zijn onderdeel van een zuiveringsupgrade op basis van een nieuwe fosfaat effluentseis op zuivering Brancote nabij Stafford. Het werk bestaat uit doseerinstallaties, vlokvormingsruimtes en Fuzzy Filters. Het totale project is een samenwerking tussen North Midland Construction, EPS Water en Bosman Watermanagement.

De keuze voor Fuzzy Filters was het gevolg van een succesvolle testperiode, uitgevoerd met een 20 voets container die is ingericht als complete Fuzzy testinstallatie. Uit de testperiode kwam naar voren dat het afvalwater debiet van 25.000 kubieke meter per dag te behandelen is met niet meer dan 16 vierkante meter filteroppervlak. De compacte installatie bleek daarom, zonder landaankopen, goed in te passen in de bestaande zuivering. Ook de CAPEX (capital expenditures) kosten, zoals energieverbruik en onderhoud, speelden een rol in de keuze voor het Fuzzy Filter.

/